De började spela tennis när de var 5 år. Först Fanny, sedan Frida. Nu har de spelat i över 12 år och vunnit flera tävlingar, däribland SM. Thoren Sports Academy gör det möjligt för dem att lyckas med skolan och sporten samtidigt.

Fanny tänkte inte välja Thoren Business School, även om hon hade en kompis som gick där och som trivdes. Men det ändrades när hon hörde talas om Thoren Sports Academy.

– Jag fick ett brev i brevlådan om att de skulle starta Sports Academy, vilket gjorde att jag ändrade mig helt och ville verkligen gå där.

Hon berättade för Frida som valde att byta skola.

– Jag började här efter en termin. Då hade jag hört att Fanny trivdes här jättebra och kunde kombinera skolan jättebra med tennisen. Så därför kände jag att jag ville byta dit så att jag kunde spela tennis och samtidigt satsa på skolan.

Tennisen är mer än en hobby

Att kunna fokusera på tennisen har varit viktigt för dem. De säger båda två att deras sport är en livsstil, och de lägger ner mellan 15–20 timmar per vecka på träning. Thoren Sports Academy gjorde det bland annat möjligt för Fanny och Frida att åka på tävlingar utan att missa viktiga saker i skolan.

– Jag tycker att det har varit jättebra för jag har haft möjligheten att framförallt vara borta på turneringar. Det var något ingen annan skola erbjöd, berättar Fanny.

Frida håller med om att Sports Academy har hjälpt henne.

– Det har hjälpt mig kombinera skola och tennis på det allra bästa sättet. Jag har kunnat ha en jättebra dialog med mina lärare. Om jag ligger efter i någonting så kan jag ta igen det jättebra eftersom jag har den här kommunikationen med lärarna.

Stora framtidsplaner

Båda två tänker fortsätta med tennisen efter att de har gått ut Thoren Business School.

– Mitt framtidsmål med tennisen är att bli så bra jag kan bli, min dröm är att bli bäst i världen. Men mitt mål är också att kunna leva på tennisen och ha det som mitt jobb, säger Frida.

Fanny har liknande drömmar, och planer för att nå dem.

– Det finns en möjlighet att börja på collage, men jag har inte riktigt börjat tänka så långt än. Eller så kan man göra en satsning och försöka ta sig vidare på den internationella rankningen.

 

Namn: Frida Furst

Född: 2001

Program: Business Program

Vinster: Har åtta SM medaljer sammanlagt, fyra brons, tre silver och ett guld. Har vunnit en internationell tävling i Kuwait i dubbel och kom åtta i EM.

Största sportförebild: Roger Federer (Schweizisk tennisspelare)

Vad gör du när inte spelar tennis?

– Umgås mycket med min familj, pojkvän och kompisar. Jag försöker få så mycket tid jag kan med dem.

Vad är du mest stolt över att du har åstadkommit med tennisen?

– Det är nog de åtta SM-medaljerna såklart, men också min prestation i Lag-EM när jag var 14 år. När vi kvalade så slog jag in matchbollen så att vi tog oss vidare till slutspelen i EM.

 

Namn: Fanny Norin

Född: 2001

Program: Business Program

Vinster: Kom trea i SM, kom tvåa och trea i ITF (internationell tävling), vunnit seriespel i Tyskland.

Största sportförebild: Rafael Nadal (spansk tennisspelare) och Simona Halep (rumänsk tennisspelare)

Vad gör du när inte spelar tennis?

– Pluggar, är med familjen och umgås med vänner.

Vilka framtidsmål har du med tennisen? 

– Att kunna leva på tennisen och bli så bra som möjligt, helst bäst i världen.